SSF Stöldskyddsföreningens butik
Till korgen/kassan
0 Produkt(er)
0,00 kr
Cykelmrkning
 

SSF Cykel-märkning innehåller flera lager av stöldskyddsmärkning och består av MärkDNA med mikropunkter, UV-etsningskod, samt ID-dekal med QR-kod. Detta gör det nästintill omöjligt för tjuven att avidentifiera cykeln, vilket har en avskräckande effekt, eftersom märkta föremål alltid är mer riskabla att hantera för tjuvar och hälare, då den rätta ägaren enkelt kan spåras.

 

Observera att varje SSF Cykel-märkning endast är avsedd för EN cykel.

 

Märksatasen innehåller

 

  • 1 behållare med 2ml limblandning med unik DNA-kod samt ca 500st mikropunkter
  • 4 schabloner för UV-etsning med unikt ID-nummer
  • 1 behållare med UV-etsningsvätska och påstrykare
  • 1 QR-kod dekal med unikt ID-nummer
  • 1 varningsdekal
  • Registerkoder
  • Bruksanvisning

 

Så fungerar märkningen
 
Eftersom märkningen görs i flera olika lager med lättavlästa ID-koder, ger man Polisen möjlighet att snabbt kunna fastställa ägarskap och ev. kvarhålla en gärningsman eller för att identifiera en ägare så att upphittat gods kan återlämnas.
 
Enkelt att göra märkningen
 
Märkningen görs i olika steg där man b.la. penslar MärkDNA på cykelns olika delar samt att man penslar en UV-etsningsvätska på stansade ID-schabloner och klistrar dekalen med QR-kod och varningsdekalen väl synliga. En utförlig bruksanvisning finns bifogad i förpackningen. (se även längre ned).
 
Enkelt för Polisen att avläsa
 
Både DNA-märkningen och UV-etsningens kod reagerar på UV-ljus, vilket gör det enkelt för Polisen att hitta märkningen med deras UV-lampor. SSF DNA-märkning innehåller dessutom s.k. mikropunkter som kan avläsas på plats med ett handmikroskop. Detta tillsammans med UV-etsningskoden och QR-koden gör att man har flera, direkt synliga koder för att kunna göra en snabb identifiering.
 
Nästintill omöjlig att ta bort
 
SSF Cykel-märkning innehåller MärkDNA som är nästintill omöjlig att ta bort då det räcker med endast 100 molekyler av blandningen för att ta fram DNA-koden. Detta i kombination med de 100-tals mikropunkterna som också penslas på, samt den permanenta UV-etsningen, gör det hopplöst att försöka avlägsna märkningen.
 
Internationellt spårbar
 
De unika DNA- QR-, UV-etsning- och mikropunktkoderna i din märksats ökar betydligt din chans att få tillbaka din cykel samtidigt som märkningen har en förebyggande brottseffekt då en märkt cykel är mycket svårare för en tjuv att sälja vidare, även internationellt, vilket har en avskräckande effekt.
 
Registrering
 
Du registrerar själv din SSF Cykel-märkning i den internationella databasen och din cykel blir då internationellt spårbar för Polisen under obegränsad tid, utan årsavgifter. Du registrerar på www.ssf.nu/dna-reg. Efter att du skapat ett användarkonto registrerar du själva märkningen och väljer då Cykelmärkning i rullisten.
 
Att sälja en cykel märkt med SSF Cykel-märkning
 
Vill du sälja din SSF-märkta cykel kan du göra ett fullständigt ägarbyte i den internationella databasen. Den tillträdande ägaren betalar en överlåtelseavgift för att bli registrerad som ny ägare och du avförs då helt och hållet som ägare till cykeln. Vill den nya ägaren till cykeln inte betala överlåtelseavgiften kommer du att stå kvar som ägare till cykeln i databasen.
17_1560840389.jpg
Produkten har totalt 1 st bild(er)

Svep med musen eller fingret till vnster eller hger fr att se nsta bild (vid fler n en bild). Hll ner fingret/musen fr att stoppa bildspelet.

404,00 Kr
449,00